maandag 11 februari 2013

knolselderijcrisissoep


Ja wat moet je met die dingen, behalve in de erwtensoep gooien... Nou er zelf soep van maken. Erg smakelijk en het blijkt ook nog eens gezond te zijn. Er zit o.a. choline in en dat schijnt een heel gunstige werking op de hersenen te hebben, kan bij mij geen kwaad dus. Makkelijk om te maken ook.

Goed voor het soeppie:

1 knolselderij
1 zakje knor of unox kippensoep, gezeefd, zonder vermicelli  etc
1 bekertje slagroom 125 ml
1 ui
1 gerookte kipfilet of 150 gram uitgebakken spek
verse thijm
peper en zout

Schil de knol en snijdt hem in blokjes van ongeveer 1 cm. Rotwerk, dus laat het iemand anders doen. Zeef de soep en los het op in 1,5 liter kokend water. Doe de knolselderij erbij samen met de fijngesneden ui en laat het koken tot het gaar is, ongeveer 20/25 minuten. Pureer de soep met een staafmixer en doe de thijm erbij. Proef of er nog wat zout bij moet of een bouillontablet en doe de slagroom en peper erbij. Op het laatst de kip of de spek erbij. Ik vond hem de volgende dag nog lekkerder. O, wij deden er ook nog wat gebakken paddestoelen bij op het bord.




2 opmerkingen:

  1. Dat zakje kippensoep is vies!!
    Zonder dat maak je het veel lekkerder (en goedkoper).
    Neem als basis vier grof gesneden uien en een geschapte in stukjes gehakte winterpeen, en fruit die in een braadpan, een minuut of tien, af en toe omroeren, tot ze glazig en garig zijn.
    Doe er een echt lekker vega-bouillonblokje bij (uit de natuurwinkel, beslist niet die chemische van Maggi of Knor). Vuur uitdoen en laat een half uur staan met deksel op de pan, leng aan met een paar kopjes water, staafmixer erdoor, en je hebt de beste en gezonde basis voor je soep. Voor elke soep, ook broccoli, paprika, erwten enzovoort.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je reactie.
      Je hebt groot gelijk, die kant en klare soep is natuurlijk niet optimaal. Ik wilde er eigenlijk ook bij zetten ...of trek een bouillon van een lieve scharrelkip. Maar van vegetarisch eten ben ik ook niet vies, ik doe dat ook regelmatig.

      Verwijderen