vrijdag 22 februari 2013

Huisgemaakte energierepen



Aangezien ik om half vier meestal trek heb in iets te knagen bij m'n bakkie groene thee en die repen uit de supermarkt me niet bevallen ben ik zelf wat gaan rommelen. Dit recept is voor 25 flinke repen of 40 normale ;-)

Nodig:
500 gram havervlokken
200 gram sesamzaadjes
150 gram cranberries
150 gram zonnebloempitten
150 gram pompoenpitten
100 gram hazelnoten
100 gram grote gele rozijnen
100 gram gewone rozijnen
50 gram blauwe rozijnen
2 theelepels kaneel
mespunt cayenepeper

300 gram roomboter
200 gram honing
400 gram rietsuiker
100 gram pindakaas met nootjes

Gooi alle droge ingrediƫnten in een ruime kom, straks komt er nog de kokende suikermassa bij, dus je moet nog goed kunnen roeren. Leg een groot stuk bakpapier op je aanrecht of op een bakplaat.
Smelt nu de suiker, boter, honing en pindakaas en laat, zodra alles gesmolten is de massa nog een minuut of vijf lekker doorkoken, wel steeds blijven roeren.

Doe nu de gekookte suikerzooi bij de mix en werk alles zo snel mogelijk goed door elkaar en stort het op het bakpapier. Druk het in de gewenste dikte, dit kan gewoon met licht vochtig gemaakte handen of leg er een vel plastic over. Maak er een rechthoek van en laat afkoelen. Nu nog in repen snijden en in een plastic dinggetje of een stukje bakpapier wikkelen.

Je kan i.p.v. honing ook stroop nemen of andere noten of zuidvruchten.

















Geen opmerkingen:

Een reactie posten