zaterdag 14 september 2013

Vegi zomerse pompoensoep voor dummies

Echt idioot makkelijk dit.

1 onbespoten pompoen
1 ui
3 kleine zoete aardappels
Oregano
Vegetarisch bouillonpoeder
Zout
Teentje knoflook
Gedroogde Spaanse peper
Geraspte hele oude kaas, bijv. geiten

Pompen wassen en in stukjes snijden. (Pompen uit de supermarkt bij twijfel eerst schillen)
Ui in stukken snijden, aardappel schillen en in stukken snijden.

Nu gaat het snel. Dikke pan had je al op staan lekker heet. Doe olijfolie of boter in de pan en bak de ui, pompen en aardappel even aan. Ongeveer 1,5 liter kokend water toevoegen, 4 theelepels bouillonpoeder, 2 eetlepel oregano. Ongeveer 20 min. laten koken. Fijn gehakte knoflook erbij, vuur uit even met de staafmixer of keukenmachine pureren. Voeg kokend water toe tot de gewenste dikte en breng op smaak met wat zout of bouillonpoeder.

Beetje lekker brood roosteren, met een schaar friemeltjes peper knippen

Opeten! (Vergeet de kaas niet)

Straks in de winter mijn recept voor koude knoflooksoep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten