zaterdag 30 maart 2013

Cup a Noodlesoup


Een favoriet soepje hier met als basis noodles. In Rotterdam bij o.a. de chinese boot zijn heel veel soorten noodles te koop van diverse grondstoffen, rijst, zoete aardappel etc.

Het soepje maak ik vaak van een pakje misosoep (AH) eventueel aangevuld met een paar scheppen vegetarisch bouillonpoeder, een scheutje oestersaus en wat sojasaus. In een toko zijn ook lekkere oosterse bouillonblokjes te koop.

Ik heb hier garnalen gebruikt, maar een biefstuk bakken, in dunne plakken snijden en vlak voor het opdienen op de soep is ook lekker.
-----------------------------------------------------------
Maak wat bosui, komkommer, wortel en paksoi schoon en snij het in stukken/repen
Was de taugé, snij een rode peper fijn.
Bak een omelet.

Kook de noodles gaar en spoel ze in een vergiet af met koud water (anders garen ze door)
Maak een lekkere bouillon en kook hierin grote garnalen gaar en pel ze. Hou de bouillon heet.

Verhit in een pan wat olie en wok de paksoi, bosui en komkommer, afblussen met gembersiroop.
Doe de noodles in de bouillon.
Verdeel de garnalen, ei, peper en taugé over idioot grote soepkommen en doe daar de gebakken groente bij. Doe de hete noodles erbij en verdeel de bouillon.

Ordinair slurpen met stokjes!










Geen opmerkingen:

Een reactie posten