dinsdag 29 januari 2013

Tuinboontjes in de winter

Ja hoor dat gaat dus prima met tuinbonen uit de vriezer, maar verse mag natuurlijk straks ook.

Ingrediënten:

-zak 400gr tuinbonen Bonduelle?
-300gr zeeuws spek in blokjes
-150gr shi take
-2 uien
-500gr gekookte aardappelen (zakje)
-halve komkommer
-bonenkruid, tijm, peper, zout, azijn, suiker

Bak de spek langzaam bruin. Bak de in plakken gesneden paddestoelen en doe ze op een bordje met wat p&z. Bak de in halve ringen gesneden uien op een vrij hoog vuur glazig/bruin en doe er na een poos twee el bruine suiker bij en evenveel lekkere azijn, goed roeren en tot een compote laten bakken.
De spek uitdraaien als hij bruin is en de stukjes komkommer zonder zaad erbij leggen om wat op te warmen.
Ondertussen had je al een pan opgezet om de aardappels te bakken en dat doe je dus ook. Kook de tuinboontjes met wat zout, niet te lang.
Als de aardappels lekker bruin zijn wat zout erover en alles over de borden verdelen. Dit is ongeveer voor drie personen, of twee flinke eters  ;-)

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten